Sposób przygotowania:
Czekoladowy sernik
Margarynę i smalec posiekać razem z cukrem, dodać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jajko z żółtkami i szybko zagnieść kruche ciasto. Przygotowane ciasto schłodzić. Masa serowa: Ser skręcić przez maszynkę ( najlepiej dwa razy) w dużej misce utrzeć skręcony ser z cukrem w trakcie ucierania dodawać do sera żółtka, jajka, mleko oraz olej na koniec dodać budynie. Masa serowa jest płynna, ale tak ma być.
Formę do pieczenia (36 cm na 26 cm) wysmarować tłuszczem i na dnie ułożyć schłodzone ciasto na ciasto wylać ser i wstawić blaszkę do nagrzanego do 180st piekarnika, piec 60 min. W trakcie pieczenia ciasta ubić białka z dodatkiem szczypty soli do ubitych dodać cukier i ubijać do uzyskania szklistej bezy.
Ubite białka rozsmarować na upieczonym cieście i jeszcze raz wstawić do piekarnika z temp. 170st, piec 20 min ( z termoobiegiem) po upieczeniu zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystudzenia.
Formę do pieczenia (36 cm na 26 cm) wysmarować tłuszczem i na dnie ułożyć schłodzone ciasto na ciasto wylać ser i wstawić blaszkę do nagrzanego do 180st piekarnika, piec 60 min. W trakcie pieczenia ciasta ubić białka z dodatkiem szczypty soli do ubitych dodać cukier i ubijać do uzyskania szklistej bezy.
Ubite białka rozsmarować na upieczonym cieście i jeszcze raz wstawić do piekarnika z temp. 170st, piec 20 min ( z termoobiegiem) po upieczeniu zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystudzenia.
Cukiereczek13
iziona
Bardzo proszę :)
zbysiowa