luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Czerwona kapusta z gozdzikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta tak przygotowana wspaniale smakuje ze slaska rolada, kaczka i kluskami.

Czerwona kapusta z gozdzikami

Składniki:

Czerwona kapusta z gozdzikami

 

  • 1 mala glowka kapusty czerwonej
  • 2 cebule
  • 10 gozdzikow
  • 100 gram sloniny wedzonej lub wedzonego boczku
  • bulion w proszku
  • pieprz
  • ok.2 lyzek octu
  • ok.1 lyzeczka cukru

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z gozdzikami
Slonine lub boczek pokroic w kostke i stopic. Dodac do niej poszatkowana kapuste i 1 obrana i naszpikowana gozdzikami cebule. Kapuste dusic pod przykryciem na minimalnym ogniu az bedzie miekka ok.60 min.  Pozostala cebule obrac, pokroic w kostke i dodac do miekkiej kapusty i jeszcze chwile dusic. Nastepnie calosc doprawic octem, pieprzem, bulionem w proszku i cukrem.

Tagi:

kapusta