Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta z jabłkiem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Czerwoną kapustę czyścimy i kroimy na drobno, wkładamy do miski i wlewamy gorącą wodę, mieszamy i przekładamy na cedzak. Wkładamy do gotującej się wody.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanym oleju i dokładamy do garnka z kapustą. Gotujemy razem przez około 30 minut. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce.
Dokładamy do kapusty pod koniec gotowania. Doprawiamy do smaku i wlewamy ocet,
wsypujemy mąkę i zagotowujemy.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanym oleju i dokładamy do garnka z kapustą. Gotujemy razem przez około 30 minut. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce.
Dokładamy do kapusty pod koniec gotowania. Doprawiamy do smaku i wlewamy ocet,
wsypujemy mąkę i zagotowujemy.