Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta z jabłkiem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Czerwoną kapustę czyścimy i kroimy na drobno, wkładamy do miski i wlewamy gorącą wodę, mieszamy i przekładamy na cedzak. Wkładamy do gotującej się wody.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanym oleju i dokładamy do garnka z kapustą. Gotujemy razem przez około 30 minut. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce.
Dokładamy do kapusty pod koniec gotowania. Doprawiamy do smaku i wlewamy ocet,
wsypujemy mąkę i zagotowujemy.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanym oleju i dokładamy do garnka z kapustą. Gotujemy razem przez około 30 minut. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce.
Dokładamy do kapusty pod koniec gotowania. Doprawiamy do smaku i wlewamy ocet,
wsypujemy mąkę i zagotowujemy.
![Czerwona kapusta z jabłkiem Czerwona kapusta z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-kapusta-z-jablkiem-532535.jpg)
![Czerwona kapusta z jabłkiem Czerwona kapusta z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-kapusta-z-jablkiem-532536.jpg)
![Czerwona kapusta z jabłkiem Czerwona kapusta z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-kapusta-z-jablkiem-532537.jpg)
![Czerwona kapusta z jabłkiem Czerwona kapusta z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-kapusta-z-jablkiem-532539.jpg)