Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zasmażana kapusta do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zasmażana kapustka. Doskonały dodatek do drugiego dania. Szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!

Zasmażana kapusta do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zasmażana kapusta do obiadu

 

 

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapusta do obiadu
Kapustę szatkuję. Zalewam wodą i gotuję 5 minut. Odcedzam wodę. Dodaję posiekaną cebulę oraz odrobinę oliwy. Chwilę wszystko razem obsmażam. Następnie wlewam około 1 litra wody. Dodaję kwiat kopru, posiekaną natkę pietruszki, kminek, przyprawę uniwersalną, liść laurowy i ziele. Gotuję na małym ogniu około 25 minut. Z mąki i masła przygotowuję zasmażkę. Dodaję do kapusty. Chwilę gotuję. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Zasmażana kapusta do obiadu
Kapustę szatkuję. Zalewam wodą i gotuję 5 minut. Odcedzam wodę.
Zasmażana kapusta do obiadu
Dodaję posiekaną cebulę oraz odrobinę oliwy. Chwilę wszystko razem obsmażam. Następnie wlewam około 1 litra wody. Dodaję kwiat kopru, posiekaną natkę pietruszki, kminek, przyprawę uniwersalną, liść laurowy i ziele. Gotuję na małym ogniu około 25 min.
Zasmażana kapusta do obiadu
Z mąki i masła przygotowuję zasmażkę. Dodaję do kapusty. Chwilę gotuję. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.