ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Czerwona zapiekanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i prosta zapiekanka bez mięsa w kolorze czerwonym

Czerwona zapiekanka

Składniki:

Czerwona zapiekanka

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona zapiekanka
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości. Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie plastry. Paprykę oczyszczamy z gniazd, myjemy i kroimy w paski. Kiedy ziemniaki będą juz gotowe, studzimy je a nastepnie obieramy i kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym i solimy oraz pieprzymy. Pomidory miksujemy razem z czosnkiem i sola z pieprzem. Paprykę kładziemy na ziemniakach, na to dajemy cebulę, zalewamy pomidorami i posypujemy startym serem. zapiekamy 20 minut

Tagi:

sery beza ser bezy