Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czerwona zupa warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sycąca, gęsta i smaczna zupa z warzyw.

Czerwona zupa warzywna

Składniki:

Czerwona zupa warzywna

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona zupa warzywna
Bakłażana i cukinię pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na oliwie,. Cebulę i paprykę posiekać w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, marchew zetrzeć. Podsmażyć warzywa w garnku ze smażenia cukini i bakłażana. Dodać puszkę pomidorów, dusić kilka minut, dodać bakłażana i cukinię, wlać sok pomidorowy oraz bulion, doprawić solą, oregano i pieprzem. Na oliwie zrumienić oprószone oregano kromki bagietki, podawać razem z zupą.