Sposób przygotowania:
Czerwone curry z krewetkami
Odmrozone krewetki wyszałam z pastą curry, przykryłam folią i wstawiłam na godzine do lodówki, by przeszły smakiem. Makaron zalałam wrzatkiem na 3 minuty. Odcedziłam. Gotowy. Olej rozgrzałam na patelni, dodałam cebulę, smażyłam do zeszklenia. Wlałam pomidory, dodałam skórkę z limonki, papryczke chilli drobno posiekaną, smażyłam ok 2 minut. Dodałam krewetki z pastą, wymieszałam i gotowałam chwile zeby się zagrzały. Wlałam mleko kokosowe, bulion, sos rybny i sok z limonki do smaku. Na koniec wrzuciłam zielone częsci dymki, wymieszałam, pogotowałam jeszcze minute. Podałam na makaronie z plasterkami limonki i posypane zielona dymką. Pyszne!
Sarenka