Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Czerwone duszaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moje ulubione ziemniaczane danie - tym razem w weersji na czerwono

Czerwone duszaki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czerwone duszaki

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwone duszaki
warzywa myjemy i obieramy. Kapuste szatkujemy, ziemniaki, marchewke, buraczka i cebule kroimy w talarki. Kiełbase i boczek w kostke. Naczynie żaroodporne smarujemy lekko tłuszczem, a nastepnie na przemian układamy warstwy warzyw i miesą, kończąc na warstwie kapusty. Miedzy czasie co pewien czas posypujemy lekko jarzynką i pieprzem. Na wierch kładziemy 2 łyżeczki tłuszczu i przykrywamy. Pieczemy w temp 200* ok 45 minut - w trakcie mieszamy kilka razy całość.
Czerwone duszaki
duszaki przed pieczeniem