little_black22

little_black22

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Czerwone śledziki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna przekąska w czasie postu:)

Czerwone śledziki.

Składniki:

Czerwone śledziki.

 

  • 50 dag filetów śledziowych
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 liście laurowe
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • 15 dag rodzynek
  • 4 ziela angielskie

Sposób przygotowania:

Czerwone śledziki.
W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę. Smażymy na złoty kolor.
Dodajemy cukier, dokładnie mieszamy i smażymy chwilkę.
Dodajemy koncentrat, ziele angielskie, listek, dokładnie mieszamy i dusimy kilkanaście minut.
Przyprawiamy do smaku.
Garnek zdejmujemy z ognia i wrzucamy 3/4 rodzynek.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Śledzie kroimy w małe kawałeczki. W naczyniu układamy warstwami, najpierw warstwa śledzi a potem warstwa sosu - i tak do skończenia składników.
Podajemy na zimno:)
Smacznego!:)

Tagi:

śledziki