Sposób przygotowania:
Czerwone śledziki.
W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę. Smażymy na złoty kolor.
Dodajemy cukier, dokładnie mieszamy i smażymy chwilkę.
Dodajemy koncentrat, ziele angielskie, listek, dokładnie mieszamy i dusimy kilkanaście minut.
Przyprawiamy do smaku.
Garnek zdejmujemy z ognia i wrzucamy 3/4 rodzynek.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Śledzie kroimy w małe kawałeczki. W naczyniu układamy warstwami, najpierw warstwa śledzi a potem warstwa sosu - i tak do skończenia składników.
Podajemy na zimno:)
Smacznego!:)
Dodajemy cukier, dokładnie mieszamy i smażymy chwilkę.
Dodajemy koncentrat, ziele angielskie, listek, dokładnie mieszamy i dusimy kilkanaście minut.
Przyprawiamy do smaku.
Garnek zdejmujemy z ognia i wrzucamy 3/4 rodzynek.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Śledzie kroimy w małe kawałeczki. W naczyniu układamy warstwami, najpierw warstwa śledzi a potem warstwa sosu - i tak do skończenia składników.
Podajemy na zimno:)
Smacznego!:)