MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Czerwono-zielona surówka z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowa surówka z sałąty lodowej z papryką i pomidorem

Czerwono-zielona surówka z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czerwono-zielona surówka z papryką

 

Sposób przygotowania:

Czerwono-zielona surówka z papryką
Sałatę lodową płuczemy, osuszamy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Pomidory myjemy, wycieramy i kroimy na kawałki, dodajemy do sałaty lodowej. Paprykę myjemy, wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy w podłużne cienkie kawałki. Mieszamy razem warzywa. Przygotowujemy sos mieszając ze sobą kilka łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny oraz świeżo zmielony pieprz i sól morską do smaku. Sosem polewamy surówkę i mieszamy jeszcze raz. Kolorowa surówka doskonale ożywi wygląd jednobarwnych potraw.
Czerwono-zielona surówka z papryką
Kroimy sałatę i sukcesywnie dodajemy pokrojone pomidory
Czerwono-zielona surówka z papryką
Dodajemy pokrojoną na kawałki czerwoną papryke
Czerwono-zielona surówka z papryką
Z oliwy, cytryny, pieprzu i soli robimy sos