jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 521]

Czerwony barszcz z botwinką mrożoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Barszcz czerwony ja zawsze przygotowuję z dodatkami takie jak botwinka, kalafior czy brokuł, ale nie wszyscy taki lubią więc robię też czysty tylko z ziemniakami.

Czerwony barszcz z botwinką mrożoną Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Czerwony barszcz z botwinką mrożoną

 

Sposób przygotowania:

Czerwony barszcz z botwinką mrożoną
Serwatkę wlać do garnka dodać wodę , na 1 litr serwatki jeżeli jest kwaśna dodać około litra wody, Zagotować, dodać liść laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku.

Buraczki obrane i pokrojone w plastry lub w kostkę. Gotować 10 minut razem i dodać mrożoną botwinkę. Zagotować i gotować 5 minut wszystko razem, po czym wyjąć buraczki. Przyprawić do smaku pieprzem i solą czosnkową. Zatrzepać śmietaną wymieszaną ze śmietaną i posypać świeżym koperkiem.

Ziemniaki ugotować osobno i podawać z ziemniakami zgniecionymi lub w koską.
Czerwony barszcz z botwinką  mrożoną
Wlewamy do garnka serwatkę , dolewamy wody gotwanej
Czerwony barszcz z botwinką  mrożoną
buraczki czerwone obieramy ,myjemy i kroimy
Czerwony barszcz z botwinką  mrożoną
Serwatkę z wodą zagotować i włożyć pokrojone buraczki
Czerwony barszcz z botwinką  mrożoną
Gotować na wolnym ogniu i włożyć mrożoną botwinkę
Czerwony barszcz z botwinką  mrożoną
Buraczki wyjąć i zatrzepać śmietaną wymieszaną z mąką