basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Czeska dopinka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W jednej z czeskich restauracji jadłam coś takiego- polecam.

Czeska dopinka

Składniki:

Czeska dopinka

 

Sposób przygotowania:

Czeska dopinka
Łopatkę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i chwilę podsmażyć, zalać szklanką wody i dusić do miękkości. Osobno podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy podsmażone pieczarki i cebulę, oraz pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego i paprykę pokrojoną w paski. Dusić jeszcze wszystko razem około 10 minut i zagęścić śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki, doprawić solą, pieprzem i papryką słodką mieloną. Zagotować. Posypać posiekaną natką pietruszki.