Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, dietetyczna rybka z parowaru.

Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru

 

 

Sposób przygotowania:

Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru
Pstrągi wypatroszyć, dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny. Czosnek zetrzeć na drobnych oczkach. Ryby natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem ziołowym oraz czosnkiem (również w środku). Koper posiekać. Włożyć do środka ryb. Po 2 plastry cytryny włożyć po środka ryby i po 2 z obu stron na zewnątrz. Resztę cytryny zostawić do podania z gotową rybką. Folię aluminiową natrzeć oliwą i każdą rybkę osobno zawinąć w folię. Odstawić na noc do lodówki. Gotować w parowarze do miękkości. Podawać z plastrami cytryny.
Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru
Rybę natrzeć sokiem z cytryny oliwą i przyprawami.
Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru
Do ryby dodać koperek i obłożyć ją cytryną.
Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru
Ryby zawinąć w folię aluiminiową wysmrowaną tłuszczem.

Tagi:

pstrąg