WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Czosnkowe naleśniki na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne pikantne naleśniki jako baza do farszy i dodatków.

Czosnkowe naleśniki na ostro

Składniki:

Czosnkowe naleśniki na ostro

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe naleśniki na ostro
Cztery jajka z dodatkiem oleju ubijamy na puszystą masę. Dolewamy do tego mleko i świeżo otwarte piwo. Czosnek rozdrabniamy ścierając na drobnej tartce lub przeciskając przez praskę. Dodajemy go do ciasta. Na samym końcu dodajemy przesianą mąkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto odstawiamy na ok godzinę, by mąka napęczniała i następnie smażymy naleśniki wylewając odpowiednią porcję ciasta na patelnię. Przekręcamy naleśniki, gdy miejscami lekko się przyrumienią.