Sposób przygotowania:
Ziemniaki z kurczakiem w sosie śmietankowym
Fasolkę poobcinaj z obu stron, potnij na mniejsze kawałki i ugotuj w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu fasolkę odsącz na sicie.
Pieczarki obierz, pokrój, usmaż.
Kurczaka pokrój w grubszą kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju dodając pokrojoną cebule i posiekany czosnek.
Smaż do zeszklenia cebuli.
Dodaj do kurczaka ugotowaną fasolkę oraz podsmażone pieczarki wymieszaj i podsmaż jeszcze około 5 - 8 minut.
Dodaj śmietanę , dopraw do smaku przyprawą uniwersalną, solą, pieprzem oraz odrobiną ziół prowansalskimi.
Podawaj z ugotowanymi potłuczonymi ziemniakami.
Po ugotowaniu fasolkę odsącz na sicie.
Pieczarki obierz, pokrój, usmaż.
Kurczaka pokrój w grubszą kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju dodając pokrojoną cebule i posiekany czosnek.
Smaż do zeszklenia cebuli.
Dodaj do kurczaka ugotowaną fasolkę oraz podsmażone pieczarki wymieszaj i podsmaż jeszcze około 5 - 8 minut.
Dodaj śmietanę , dopraw do smaku przyprawą uniwersalną, solą, pieprzem oraz odrobiną ziół prowansalskimi.
Podawaj z ugotowanymi potłuczonymi ziemniakami.
gusia1000