kfiatek88

kfiatek88

Kucharz
[Przepisów: 8]

Czosnkowe schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawa szybciutka ale bardzo smaczna! A 8 ząbków czosnku na 6 kotletów to w tym wypadku wcale nie za dużo ;)

Czosnkowe schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czosnkowe schabowe

 

  • 6 plastrów schabu
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 słoiczek czerwonego pesto
  • 1 kula mozzarelli
  • pieprz i sól
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Czosnkowe schabowe
Kawałki mięsa ponacinać po obu stronach, wykroić zbędny tłuszczyk. Mięsko rozbić. Do miseczki wrzucić mały słoiczek pesto, do tego wycisnąć czosnek. Posolić, popieprzyć, wymieszać :) Kotlety natrzeć powyższą mieszanką i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Na każdej porcji położyć 2-3 plastry mozzarelli i dusić przez ok 5 minut. Podawać z ziemniaczkami (można polać rudym tłuszczem z patelni ;) ) i sałatką. Smacznego!!!
Czosnkowe schabowe
Mięsko ponacinać lekko z obu stron i delikatnie rozbić
Czosnkowe schabowe
W miseczce wymieszać czosnek, pesto sól i pieprz
Czosnkowe schabowe
Taką mieszanką natrzeć kotlety i wrzucić na rozgrzany tłuszcz.
Czosnkowe schabowe
Na tak podsmażone kotleciki kładziemy po 2-3 kawałki mozzarelli i dusimy przez chwilę.

Tagi:

schab pesto