PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Czosnkowo cebulowe mielone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne tradycyjne mięso mielone, akurat na obiad:)

Czosnkowo cebulowe mielone

Składniki:

Czosnkowo cebulowe mielone

 

  • pół kilo mięsa mielonego z łopatki
  • 2 kajzerki namoczone w mleku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka cebuli suszonej
  • 4 cebule duże
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Czosnkowo cebulowe mielone
Mięso mielone wrzucamy do miski. Dodajemy do niego majeranek, cebule suszoną, czosnek granulowany, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie. Dodajemy bułkę wyciśniętą z mleka i 2 jajka. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy to do mięsa i dalej mieszamy. Formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z każdej strony na brązowo:) Smacznego:)