Sposób przygotowania:
Krem z cukinii i pora z orzechami
Cukinie wybieramy zieloniutką młodą dobrze myjemy nie obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Pora białą część i troszkę zielonej -nie liście myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki . Na patelni na maśle podsmażamy por dodajemy starta cukinię i smażymy . Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku . Mieszamy. Dolewamy ok 2 szklanki przegotowanej wody . Dusimy wszystko na małym ogniu .Doprawiamy pieprzem do smaku . Całość miksujemy i na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek. Orzechy prażymy na suchej patelni. Pieczarki kroimy w plasterki i także podsmażamy na patelni. Krem rozlewamy do szklaneczek ozdabiamy orzechami i plasterkami pieczarek .Podajemy ciepłe.
monikaT83
iwa643
dziękuję - cieszę się :) bardzo przyjemna sprawa :)