Sposób przygotowania:
Kolorowe ciasto z masą serowąETAP 1:
Margarynę ucieramy z cukrem w trakcie dodając po jednym żółtku i dolewając olej, mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie cały czas ucierając dodać ją do masy na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na cztery porcje i do jednej dodajemy mak do drugiej wiórki kokosowe do trzeciej kakao, a do ostatniej dowolny czerwony kisiel.
Formę do pieczenia ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i kolejno kłaść ciasto małymi porcjami w różnych miejscach.
Piec około 45 minut w 180 st.
ETAP 2:
Ser skręcić przez maszynkę i utrzeć z cukrem i żółtkami w garnku roztopić masło i dodać ser, mieszając zagotować, następnie dodać rozpuszczone w mleku budynie i ponownie zagotować, odstawić do przestudzenia.
Wystudzone ciasto przeciąć wzdłuż na dwa placki ( ja nasączyłam je kawą rozpuszczalną) i przełożyć letnią masą serową
ETAP 3:
po wierzchu posypać cukrem pudrem choć ja polałam rozpuszczoną biała czekoladą i posypałam cukrowym maczkiem przez co ciasto dostało jeszcze dodatkowo uroku. Przełożone masą ciasto odstawić do zastygnięcia.
Przepis z bloga " Takie tam pichcenie"
Nina W.