Sposób przygotowania:
danie po chińsku z ryżem
Mięso obieramy z błon i kroimy na kosteczkę, zaprawiamy przyprawami: łyżeczką płaską imbiru i troszkę curry. Odstawiamy na min 20 min. Cebulę myjemy, obieramy i kroimy na drobną kostkę. Smażymy na łyżce oleju na szklisto, dodajemy mięso z indyka. Gdy mięso robi się już miękkie w między czasie do garnku dajemy łyżkę oleju i wsypujemy naszą mieszankę warzyw. Dolewamy trochę wody do warzyw i je dusimy aż zmiękną. Do warzyw dajemy mięso, doprawiamy curry, przyprawą do dań chińskich, solą , pieprzem, wegetą i papryką. Można jeszcze dodać wody aby wyszło więcej sosu i zaprawić mąką aby zgęstniał. Chwilę gotować.
W osobnym garnku zagotować wodę z solą i ugotować ryż według przepisu na opakowaniu.
W osobnym garnku zagotować wodę z solą i ugotować ryż według przepisu na opakowaniu.