piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Danie po śląsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetnie pasują do dań mięsnych

Danie po śląsku

Składniki:

Danie po śląsku

 

Sposób przygotowania:

Danie po śląsku
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie na miękko.Boczek pokroić w drobną kosteczkę , szynkę również pokroić w drobną kosteczkę , czosnek obrać i wycisnąć przez praskę . Cebulę obrać i drobno pokroić . Ziemniaki odsączyć z wody i ugnieść tłuczkiem dodając śmietanki , dodając wyciśnięty przez praskę czosnek , posiekany boczek i szynkę , posiekaną cebulę i natkę pietruszki . Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać i wyłożyć na talerzyki.