Sposób przygotowania:
Danie z cukinią i grzybami
Grzyby płuczemy, po czym gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Cebulę obieramy i drobno siekamy, przekładamy do rondelka i dodajemy odcedzone grzyby, podsmażamy przez chwilę.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, mieszamy. Do warzyw i grzybów dodajemy poszatkowaną kapustę. Mieszamy i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Śmietanę mieszamy z mąką i sokiem z cytryny, dodajemy do warzyw mieszając. Na koniec do warzyw dodajemy drobno posiekany szczypiorek i pietruszkę, mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Danie wykładamy do miseczki.
Cebulę obieramy i drobno siekamy, przekładamy do rondelka i dodajemy odcedzone grzyby, podsmażamy przez chwilę.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, mieszamy. Do warzyw i grzybów dodajemy poszatkowaną kapustę. Mieszamy i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Śmietanę mieszamy z mąką i sokiem z cytryny, dodajemy do warzyw mieszając. Na koniec do warzyw dodajemy drobno posiekany szczypiorek i pietruszkę, mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Danie wykładamy do miseczki.