Sposób przygotowania:
Danie z warzyw, kiełbasy, szynki...
Ryż gotujemy do miękkości, a następnie ugotowany ryż odcedzamy. Cebule oraz ząbki czosnku obieramy, polewamy zimną wodą, żeby nie szczypały w oczy podczas krojenia, a później bardzo drobno kroimy. Strągi papryki kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w kostkę o średniej wielkości, natomiast kiełbasę kroimy w plasterki. Pomidory obrać, wyciąć gniazda nasionek i pokroić w średnią kostkę. Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmażamy kiełbasę, szynkę oraz warzywa. Do tego dodajemy po chwili bulion mięsny i całość doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Wszystkie te składniki dobrze mieszamy i jeszcze przez parę chwil dusimy. Do tego dodajemy ryż i znowu dobrze mieszamy. Pod koniec do tych składników dodajemy kilka kropel tabasco oraz jeszcze na koniec doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Smacznego!