Sposób przygotowania:
Daniez ryżu i porzeczek
Mleko ugotować i dodać po chwili do niego sól i razem jeszcze gotować i wymieszać. Ryż wsypać do gotującego się mleka i gotować, aż do osiągnięcia miękkości ( czynność ta zajmie około 20 -30 minut czasu). Żółtka oraz cukier dobrze wymieszać, a następnie dodać do niego z 6 łyżek zimnego mleka i budyń. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W następnej kolejności wlać to do ryżu i zagotować razem. Jedną cytrynę dobrze sparzyć i strzeć z niej skórkę, a następnie dodać ją do ryżu i wlać likier lub rum. Białko ubić, a następnie dodać do niego umyte i oczyszczone porzeczki. Bardzo dokładnie, ale delikatnie wymieszać i ostrożnie dodać do ryżu. Całość dać do formy posmarowanej margaryną i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni i piec przez około 40 minut.