Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

De volaille dla krasnoludka ;)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Małe kotleciki, na które chętnie skuszą się nawet dzieci, które nie chcą jeść mięsa.

De volaille dla krasnoludka ;)

Składniki:

De volaille dla krasnoludka ;)

 

  • 2 filety z kurczaka
  • Kilka plastrów żółtego sera
  • Kilka plastrów szynki
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Sól, pieprz
  • Czosnek granulowany
  • Koperek suszony
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

De volaille dla krasnoludka ;)
Filety myjemy, obcinamy zbędny tłuszczyk i przecinamy poprzecznie na pół (czyli powstają nam z jednego fileta dwa tylko bardziej płaskie). Takiego fileta przecinamy na pół i teraz mamy dwa płaskie paski tak jakby :) Takie paski delikatnie rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z jednej strony solą, pieprzem, czosnkiem i koperkiem. Na jedną stronę kotlecika kładziemy kawałek sera i szynki - tak, żeby nie wystawało to poza brzegi mięsa i żeby nie przekraczało połowy kotleta, kotleta zginamy w pół - czyli drugą połową kotleta nakrywamy tą część z serem i szynką. Obtaczamy taką kieszonkę w jajku i bułce tartej i smażymy na dość małym ogniu.