Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

De volaille z serem i ogórkiem korniszon

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

De volaille z serem żółtym i ogórkiem

De volaille z serem i ogórkiem korniszon Więcej zdjęć (4)

Składniki:

De volaille z serem i ogórkiem korniszon

 

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

De volaille z serem i ogórkiem korniszon
Piersi z kurczaka rozbijamy tak aby nie były za grube, ale i żeby nie dziurawiły się. Cebulę kroimy w kostkę , podsmażamy. To samo robimy z pieczarkami: kroimy w talarki i smażymy. Łączymy cebulę z pieczarkami. Każdy plaster sera żółtego kroimy na pół wzdłuż. Na roztłuczonym mięsie nakładamy pieczarki z cebulką i rozsmarowujemy i na to układamy po jednym ogórku i po 2 połówki sera żółtego. Zwijamy to wszystko w rulon (ciasno). Optaczamy wpierw w mące, później w roztrzepanym białku(białko doprawiamy solą i pieprzem ) i na koniec w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu ( ok 10 minut ) Panierka nabierze złocistego koloru a mięsa idealnie się udusi w środku.
De volaille z serem i ogórkiem korniszon
Możemy jeszcze dodać paprykę czerowną, albo zrobić z samymi pieczarkami i serem :) też pyszne
De volaille z serem i ogórkiem korniszon
Pyszne devolaje nadziewane serem żółtym , ogórkiem i pieczarkami
De volaille z serem i ogórkiem korniszon