Sposób przygotowania:
Delicjowiec
Upiec biszkopt wg własnego przepisu. Budynie rozrobić w naczyniu w niecałej szklance mleka i dodać do litra gotującego się mleka z cukrem(dodałam 6 łyżek). Masło roztapiam i letnie wlewam do ciepłego budyniu energicznie mieszając, krem musi być gładki o konsystencja do rozsmarowania. Wykładam go na powierzchnię biszkoptu a na niego ciastka delicje galaretka do góry (jedno obok drugiego, żeby się stykały). Rozrabiam galaretki w 700 ml wody i czekam aż zaczną tężeć. Wylewam je łyżką w luki między delicje.
luna
kokolata
To był mój placek imieninowy i jakoś tak dziwnie szybko się rozszedł. U mnie wszyscy szukają tylko słodkości.
luna
kokolata
Kokolaty jest 11 stycznia. Może zgadniesz jak mam na imię?
lala11