Sposób przygotowania:
Delikatne ciasto kawusia
Biszkopt:
Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru. Dodać przesiane mąki, kawę i proszek do pieczenia – wymieszać. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 160 stopniach ok. 20 minut (termoobieg) do suchego patyczka.
Przestudzony biszkopt przeciąć na połowę, jedną część posmarować dżemem i przykryć drugą połową biszkoptu.
Krem:
Prawie całą ilość mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku wymieszać mąki i roztrzepane żółtka. Ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć, dodać porcjami budyń i ucierać. Do masy wsypać cappuccino i wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt.
Wierzch udekorować owocami.
Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru. Dodać przesiane mąki, kawę i proszek do pieczenia – wymieszać. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 160 stopniach ok. 20 minut (termoobieg) do suchego patyczka.
Przestudzony biszkopt przeciąć na połowę, jedną część posmarować dżemem i przykryć drugą połową biszkoptu.
Krem:
Prawie całą ilość mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku wymieszać mąki i roztrzepane żółtka. Ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć, dodać porcjami budyń i ucierać. Do masy wsypać cappuccino i wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt.
Wierzch udekorować owocami.
Magdalena88
Jagodowa
Lucyna86