Sposób przygotowania:
Delikatne ciasto z kokosem
Najpierw musimy przygotować kokos;Na suchą patelnię teflonową wysypujemy 4 duże łyżki kokosu i stawiamy patelnię na ogień cały czas mieszamy aby kokos się nie przypalił gdy będzie lekko brązowy to znak że już jest gotowy przesypujemy do miseczki i czekamy aż ostygnie.
Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę i w trakcie ubijania dodajemy cukier puder.Do ubitych białek dodajemy żółtka i wszystko mieszamy następnie wsypujemy mąki i proszek do pieczenia delikatnie mieszamy na końcu dodajemy uprażone wiórki kokosowe i olejek kokosowy i bardzo delikatnie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20-30 minut kontrolując by ciasto się nie spiekło i za mocno nie wysuszyło sprawdzamy po 20 minutach patyczkiem i jeśli patyczek po wyciągnięciu z ciast jest suchy to znak że ciast jest gotowe wyjmujemy z piekarnika , a po 10 minutach z blaszki podajemy posypany cukrem pudrem.
Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę i w trakcie ubijania dodajemy cukier puder.Do ubitych białek dodajemy żółtka i wszystko mieszamy następnie wsypujemy mąki i proszek do pieczenia delikatnie mieszamy na końcu dodajemy uprażone wiórki kokosowe i olejek kokosowy i bardzo delikatnie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20-30 minut kontrolując by ciasto się nie spiekło i za mocno nie wysuszyło sprawdzamy po 20 minutach patyczkiem i jeśli patyczek po wyciągnięciu z ciast jest suchy to znak że ciast jest gotowe wyjmujemy z piekarnika , a po 10 minutach z blaszki podajemy posypany cukrem pudrem.