edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Delikatne kotleciki z mintaja

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Delikatne kotleciki rybne z zieloną pietruszką

Delikatne kotleciki z mintaja Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Delikatne kotleciki z mintaja

 

Sposób przygotowania:

Delikatne kotleciki z mintaja
Filety rozmroziłam, odcisnęłam w papierowych ręcznikach i drobno posiekałam nożem. Dodałam rozbełtane jajko, posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą. Masę dokładnie wymieszałam i doprawiłam do smaku solą, pieprzem czarnym i cytrynowym oraz gałką muszkatołową. Z masy uformowałam cztery nieduże kotleciki, opanierowałam je w bułce tartej i ułożyłam na rozgrzanym na patelni oleju. Usmażyłam z obu stron na złoty kolor. Podałam z surówką przygotowaną według przepisu https://gotujmy.pl/surowka-z-kiszonej-kapusty-wg-edytaha,przepisy-kapusta-przepis,147848.html
Delikatne kotleciki z mintaja
Wszystkie składniki i przyprawy umieściłam w misce.
Delikatne kotleciki z mintaja
Składniki na kotleciki dokładnie wymieszałam.
Delikatne kotleciki z mintaja
Kotleciki usmażyłam z obu stron na złoty kolor.