Sposób przygotowania:
Delikatne kotleciki z mintaja
Filety rozmroziłam, odcisnęłam w papierowych ręcznikach i drobno posiekałam nożem. Dodałam rozbełtane jajko, posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą. Masę dokładnie wymieszałam i doprawiłam do smaku solą, pieprzem czarnym i cytrynowym oraz gałką muszkatołową. Z masy uformowałam cztery nieduże kotleciki, opanierowałam je w bułce tartej i ułożyłam na rozgrzanym na patelni oleju. Usmażyłam z obu stron na złoty kolor. Podałam z surówką przygotowaną według przepisu https://gotujmy.pl/surowka-z-kiszonej-kapusty-wg-edytaha,przepisy-kapusta-przepis,147848.html
MagdaMM
edytaha
Częstuj się Madziu :)
gosia56
edytaha
Dziękuję Gosiu :)