Sposób przygotowania:
Delikatne szaszłyki drobiowe z dipem
Filet opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na dużą kostkę. Cebule obrać, opłukać, pokroić na ósemki. Przygotowane składniki nadziewać naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę. Miętę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Jogurt wymieszać z czosnkiem,miętą, sokiem i skórką z cytryny. Przyprawić i dodać oliwę. Na patelni grillowej ułożyć szaszłyki, opiekać 20minut, często odwracając. Przyprawę chińską wymieszać z oliwą i szczyptą soli. Przygotowanym sosem posmarować szaszłyki, wysmażyć na chrupko i podawać razem z przygotowanym dipem.