Sposób przygotowania:
Delikatne żeberka z warzywami z parowaru
Żeberka pokroić na porcje,natrzeć przyprawą do żeberek,nalać wodę do parowaru, ułożyć żeberka,nakryć,drugą nadstawką.Ułożyć ulubione warzywa ,ja dałam marchewkę ,mrożony groszek,cebulę,por.Zamknąć parowar,ustawić czas na 40 min.Po 20 min zdjąć nadstawkę z warzywami ,nakryć żeberka i dalej parować następne 20 min .Na 5 min przed wyłączeniem żeberek,wstawić warzywa znów.Gdy żeberka są gotowe,wyłożyć na półmisek ,posypać lekko solą i pieprzem,obok ułożyć warzywa. Można zacząć parować warzywa ,na 15-20 min przed wyłączeniem żeberek.(tak mi poradziła Bunia i bardzo jej za to dziękuję
Babciagramolka
msewka
anullka7
Ewuniu,parowar nie koniecznie jest potrzebny,Bunia robi takie warzywka w garnku z grubym dnem .Ale parowar to fajna rzecz:)
msewka
Własnie dlatego mam na niego chrapkę.Ty wymyślaj przepisy, a jak kupię to sobie poeksperymentuję. A przepisy Twoje dotąd mnie nie zawiodły.Twój mąż w przyszłości będzie Cię nosił na rękach.
kamii