FOODLOVERS.PL

FOODLOVERS.PL

Kucharz
[Przepisów: 4]

Delikatnie wędzone filety z pstrąga

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Marynujemy pstrąga w sosie sojowym, soku z cytryny i oliwie z dodatkiem brązowego cukru oraz pieprzu przez 10 minut.

Delikatnie wędzone filety z pstrąga

Składniki:

Delikatnie wędzone filety z pstrąga

 

  • 4 filety z pstrąga
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżka stołowa soku z cytryny
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • szczypta pieprzu
  • kilka gałązek świezego rozmarynu
  • 1-2 łyżki wiórków do wędzenia

Sposób przygotowania:

Delikatnie wędzone filety z pstrąga
Marynujemy pstrąga w sosie sojowym, soku z cytryny i oliwie z dodatkiem brązowego cukru oraz pieprzu przez 10 minut. Przed samym grillowaniem na rozżarzone brykiety dodajemy gałązki rozmarynu i wiórki do wędzenia co da wspaniały aromat. Rybę pieczemy pod przykryciem około 7 minut.