WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1025]

Delikatny sos ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny sos ze schabu to danie lekkostrawne idealne dla kobiet karmiących, dzieci i osób na diecie. Wszystko jest tylko ugotowane bez wcześniejszego smażenia.

Delikatny sos ze schabu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Delikatny sos ze schabu

 

Sposób przygotowania:

Delikatny sos ze schabu

ETAP 1:

Marchewki obrać, opłukać i pokroić na plasterki. Wrzucić do garnka. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do marchewki. Pietruszkę (korzeń i natkę) obrać pokroić i wrzucić do garnka. Koperek posiekać i dodać do reszty. Dodać do garnka plastry mięsa. Zalać wodą. Dodać masło. Włożyć przyprawy i zagotować. Dodać kostkę rosołową i dusić aż wszystko będzie miękkie.

Z mąki i śmietany oraz odrobiny wody zrobić zawiesinę i wlać do garnka. Dusić dalej aż sos zgęstnieje.

Gdy sos będzie gotowy wyjąć kawałki mięsa a resztę zblendować.

Mięso włożyć ponownie do sosu. Sos podawać z ziemniakami lub ryżem.

Delikatny sos ze schabu
Delikatny sos ze schabu po przygotowaniu w garnku
Delikatny sos ze schabu
Sos po przygotowaniu przed oddzieleniem mięsa izblendowaniem
Delikatny sos ze schabu
Mięso i warzywa z przyprawami zalane wodą przed zagotowaniem
Delikatny sos ze schabu
Pokrojone warzywa wrzucone do garnka przed dodaniem mięsa i wody