Sposób przygotowania:
Delikatny torcik z bitą śmietaną
Przygotować niezbędne składniki na tort. Jajka kurze sparzyć wrzątkiem, w dalszej kolejności białka jaj kurzych oddzielić od żółtek, ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, po odwróceniu naczynia nie powinna się wydostać poza naczynie. Pod koniec ubijania dodać cukier i żółtka. W dalszej kolejności dodać proszek do pieczenia, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną na tym etapie zamieszać ciasto. Blaszkę natłuścić masłem na dnie i po bokach. Wylać ciasto na blaszkę. Nagrzać piekarnik i włożyć do niego biszkopt do temp. około 180-200 stopni C i piec około 50 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Ostudzony biszkopt przekroić na dwie równe części. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać do niej cukier puder oraz śmietanfix. Brzoskwinie z puszki pokroić w cienkie plasterki. W dalszej kolejności połowę śmietanki ubitej wyłożyć na biszkopt, następnie wyłożyć pokrojone brzoskwinie, przykryć drugą połową biszkopta. Resztę bitej śmietanki wyłożyć na wierzch tortu i równomiernie rozsmarować po wierzchu i po bokach. Następnie według przepisu podanego na opakowaniu należy wykonać masę śmietankową, podzielić ją na 4 części do 4 kubeczków, do każdego dodać barwniki spożywcze, wymieszać. Dekorować według uznania, nakładać masę również do szprycy i dekorować tort. Ułożyć białe winogrona opłukane i osuszone. Dekorować można wedle uznania, można używać do dekoracji owoce, oraz gotowe ozdoby.