Sposób przygotowania:
Devolaj
Umyj piersi z kurczaka. Rozbij je tłuczkiem. Przypraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.W między czasie ugotuj w osobnym rondelku pieczarki z dodatkiem soli i pieprzu oraz warzywka.
Następnie każda pierś namocz w rozmąconym jajku i obsyp je bułka tartą.
Nałóż ugotowane pieczarki na kotlety. Posyp każdą pierś potartym żółtym serem.
Teraz zawiń każdą pierś w rulonik żeby ser i pieczarki nie wypadły. Możesz mięso 'złączyć' wykałaczką.
Do głębokiego rondelka wlej olej .
Do mocno rozgrzanego oleju włóż piersi .
Smaż w dużej ilości tłuszczu.
Podawaj z ziemniakami i np burakami czy ogórkami
Następnie każda pierś namocz w rozmąconym jajku i obsyp je bułka tartą.
Nałóż ugotowane pieczarki na kotlety. Posyp każdą pierś potartym żółtym serem.
Teraz zawiń każdą pierś w rulonik żeby ser i pieczarki nie wypadły. Możesz mięso 'złączyć' wykałaczką.
Do głębokiego rondelka wlej olej .
Do mocno rozgrzanego oleju włóż piersi .
Smaż w dużej ilości tłuszczu.
Podawaj z ziemniakami i np burakami czy ogórkami