Sposób przygotowania:
Devolaj z czosnkiem niedźwiedzim
Odkrawamy polędwiczki od umytych i wytartych do suchych filetów. Rozbijamy dość cienko przez folię, uważając, żeby nie porozrywać mięso- posypujemy pieprzem. Miękkie masło ucieramy z solą na puch, dodajemy czosnek i mieszamy. Rozkładamy na płacie mięsa porcję masła i zwijamy najpierw boki, potem rolujemy roladki:) Robimy to dokładnie, żeby masło nam nie wyciekło podczas pieczenia. Panierujemy tradycyjnie w mące, rozbełtanym z wodą jajkiem i w bułce tartej dociskając panierkę . Smażymy na rozgrzanym oleju ale na małym ogniu. Ja po upieczeniu wkładamy w przykrytym naczyniu żaroodpornym na minimum 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Smacznego i polecam- devolajki wyszły bardzo soczyste i smaczne:)