Sposób przygotowania:
Kotlet a'la devolay + młoda kapustka
Kotlety a'la devolay'e:
Piersi z kurczaka oczyszczamy, rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Ser żółty łączymy z posiekaną natką pietruszki.
Na każdym kotlecie układamy porcję startego sera z natką. Zwijamy. Panierujemy w bułce tartej i jajku, podsmażamy na patelni, przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 st. C 20-30 minut.
Kapusta:
Kapustę myjemy, osuszamy, pozbawiamy wierzchnich liści. Środek (z wyjątkiem głąba) kroimy, chwilę podsmażamy na rozgrzanym oleju, wrzucamy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i listek laurowy, podlewamy wodą, dusimy ok. 20-25 minut (do miękkości). Co jakiś czas mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką. Na koniec dodajemy posiekamy koperek.
Piersi z kurczaka oczyszczamy, rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Ser żółty łączymy z posiekaną natką pietruszki.
Na każdym kotlecie układamy porcję startego sera z natką. Zwijamy. Panierujemy w bułce tartej i jajku, podsmażamy na patelni, przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 st. C 20-30 minut.
Kapusta:
Kapustę myjemy, osuszamy, pozbawiamy wierzchnich liści. Środek (z wyjątkiem głąba) kroimy, chwilę podsmażamy na rozgrzanym oleju, wrzucamy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i listek laurowy, podlewamy wodą, dusimy ok. 20-25 minut (do miękkości). Co jakiś czas mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką. Na koniec dodajemy posiekamy koperek.