eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Diabelska cukinia Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Ostra cukinia do zimowych obiadów.

Diabelska cukinia Eli

Składniki:

Diabelska cukinia Eli

 

Sposób przygotowania:

Diabelska cukinia Eli
Cukinie umyć,odkroić końcówki,pokroić w słupki ze skórką,długie tak,jak wysokość słoików(2 cm od góry wolne) i pionowo ułożyć w słoikach.Do każdego słoika dodać 2 ząbki czosnku,kawałek obranego chrzanu,gałazkę kopru,łyżeczkę gorczycy,3 ziarenka ziela angielskiego,duży listek laurowy,kilka ziarenek pieprzu.Papryczki chilli umyć odciąć szypułki i wyjąć nasionka.Papryczki pokroić w paski i równo podzielić na 5 słoików.Wodę zagotować z octem,solą i cukrem.Zalać cukinie i pasteryzować około 35 minut.Ostudzone przechowywać w zimnym pomieszczeniu,najlepiej w piwnicy.Smacznego!

Tagi:

cukinia