Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Diabelskie roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste roladki ze schabu, które rozpływają się w ustach, koniecznie wypróbujcie. nadziewane papryka oraz pieczarkami.

Diabelskie roladki

Składniki:

Diabelskie roladki

 

Sposób przygotowania:

Diabelskie roladki

ETAP 1:

Diabelskie Roladki

1. Mięso myjemy, osuszamy kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.

2. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę. Łączymy z ketchupem, doprawiamy pieprzem oraz solą.

ETAP 2:

Diabelskie Roladki

3. Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.

ETAP 3:

Diabelskie Roladki

4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

ETAP 4:

6. Roladki gotowe.

7. Smacznego.