Sposób przygotowania:
Dietetyczna koperkowa
Fileta z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy go na wrzątek, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy je w drobną kosteczkę i dorzucamy do zupy. Marchewkę obieramy i myjemy. Ścieramy ja na tarce na dużych oczkach. Dorzucamy do zupy. Przyprawiamy solą i gotujemy na małym ogniu do miękkości ziemniaków. Koperek myjemy i osuszamy, drobno siekamy. Dodajemy go do zupy. Śmietanę mieszamy w kubku z odrobiną zimnej wody. Energicznym ruchem wlewamy ją do zupy. Mieszamy i przyprawiamy pieprzem. Zupę gotujemy jeszcze przez 3 minuty na wolnym ogniu. Podajemy na gorąco, wówczas koperek najlepiej rozgrzewa.