Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpety w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowe, dietetycznie ugotowane na parze pulpeciki z wieprzowego mięsa wzbogacone smakiem koperkowego sosu z dodatkiem cebulki i czosnku.

Pulpety w sosie koperkowym

Składniki:

Pulpety w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie koperkowym
Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą oraz do smaku pieprz, kucharek i czosnek granulowany. Wyrobić jednolitą masę. Uformować pulpeciki, ugotować w parowarze (około 35 minut). Na patelni rozgrzać olej, zrumienić posiekaną cebulkę z czosnkiem. Zalać 400 ml wody, dodać kostkę rosołową. Dodać koperek, dusić pod przykryciem 10 minut. Doprawić do smaku. Zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować. Ugotowane pulpeciki polać sosem i podawać z ziemniakami i surówką.