Sposób przygotowania:
Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy. Mięso z piersi kurczaka mielimy. Łączymy z ryżem.
Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Wyrabiamy masę.
Formujemy kulki. Gotujemy je na parze ja użyłam parowaru.
Na patelni podgrzewamy olej. Smażymy chwilę szpinak, doprawiamy odrobina papryki ostrej, chilli i solą do smaku.
Kulki gołąbkowe serwujemy na liściach szpinaku.
Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Wyrabiamy masę.
Formujemy kulki. Gotujemy je na parze ja użyłam parowaru.
Na patelni podgrzewamy olej. Smażymy chwilę szpinak, doprawiamy odrobina papryki ostrej, chilli i solą do smaku.
Kulki gołąbkowe serwujemy na liściach szpinaku.