iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Lekkie gołąbki z mięsem drobiowym, bez liści kapusty za to na liściach szpinaku. Smaczne, lekko strawne, w sam raz na rozpoczęcie wiosny.

Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku

Składniki:

Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy. Mięso z piersi kurczaka mielimy. Łączymy z ryżem.

Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Wyrabiamy masę.

Formujemy kulki. Gotujemy je na parze ja użyłam parowaru.

Na patelni podgrzewamy olej. Smażymy chwilę szpinak, doprawiamy odrobina papryki ostrej, chilli i solą do smaku.

Kulki gołąbkowe serwujemy na liściach szpinaku.