Sposób przygotowania:
Grillowane gołąbki w liściach szpinaku
Mięso drobno posiekać. Quinoa ugotować, odcedzić na sitku. Szczypior posiekać. Połączyć wszystko w misce, dodać pesto i doprawić do smaku. Liście szpinaku (takie wielkości dłoni) zanurzać na 2 sekundy we wrzątku, po czym wyciągać delikatnie i rozkładać na ręczniku papierowym. Na każdym liściu układać łyżkę farszu, uformować wałeczek i zawinąć jak gołąbka. Smażyć po 5 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu wysmarowanym olejem (u mnie opcja na grillowanie warzyw). Pod koniec można zwiększyć poziom grzania o 1 i zarumienić. Podawać z jogurtem greckim, tzatziki, kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym. Można kombinować z farszem - użyć mięsa mielonego i ryżu, wątróbki z cebulką czy też fety ze szpinakiem;) Te małe gołąbki można też smażyć, dusić i piec.
![Grillowane gołąbki w liściach szpinaku Grillowane gołąbki w liściach szpinaku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowane-golabki-w-lisciach-szpinaku-203170.jpg)
![Grillowane gołąbki w liściach szpinaku Grillowane gołąbki w liściach szpinaku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowane-golabki-w-lisciach-szpinaku-203171.jpg)
![Grillowane gołąbki w liściach szpinaku Grillowane gołąbki w liściach szpinaku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowane-golabki-w-lisciach-szpinaku-203172.jpg)
kołczu
Ania Hosz