Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Dietetyczne pulpety Edzi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie tylko dietetyczne ale również smaczne.

Dietetyczne pulpety Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dietetyczne pulpety Edzi

 

Sposób przygotowania:

Dietetyczne pulpety Edzi
Do malaksera wkładamy oczyszczone piersi z kurczaka. Siekamy mięso drobniutko. Natkę pietruszki rwiemy na kawałki i dodajemy do mięsa. Razem siekamy. Dodajemy sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. Na parze gotujemy marchewkę do miękkości. Ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy do masy mięsne. Całość mieszamy i mokrymi rękami formujemy pulpety. W garnku gotujemy wodę z solą i wrzucamy pulpety. Gotujemy ok 10 min od wypłynięcia.
Dietetyczne pulpety Edzi
Mięso siekamy w malakserze dodajemy natkę i jeszcze raz siekamy
Dietetyczne pulpety Edzi
Do posiekanego mięsa i pietruszki dodajemy pokrojoną w kostkę marchew
Dietetyczne pulpety Edzi
Z powstałej masy mokrymi rękami formujemy kulki
Dietetyczne pulpety Edzi
Gotujemy we wrzątku ok 10 min od wypłynięcia