s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Dip cukiniowo - czosnkowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny dodatek do mięs np. z grilla

Dip cukiniowo - czosnkowy

Składniki:

Dip cukiniowo - czosnkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Dip cukiniowo - czosnkowy
1.Cukinię obrać, pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę;
2.Do garnka wlać oliwę, wrzucić warzywa, osolić i dusić do czasu uzyskania gładkiej konsystencji (jeśli cukinia będzie już miękka można użyć blendera),
3.Zdejmujemy garnek z gazu, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
4.Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Tagi:

cukinia dip sosy