Comprador

Comprador

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Dip do meksykańskich tacos (ów)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fajny dip. Bez konserwantów:) i znacznie tańszy niż sklepowe

Dip do meksykańskich tacos (ów)

Składniki:

Dip do meksykańskich tacos (ów)

 

  • 100-130g sera z zieloną lub niebieska pleśnią
  • cebula
  • puszka krojonych pomidorów
  • przecier pomidorowy - 2-3 łyżki
  • czubata łyżka kaparów
  • ogórek konserwowy
  • zielony marynowany pieprz (nieobowiązkowo)
  • papryka ostra lub chili
  • odrobina oliwy z oliwek
  • do smaku sól lub sos sojowy (sojowy lepszy)

 

Sposób przygotowania:

Dip do meksykańskich tacos (ów)
Ser rozkruszyć na drobno. Cebulę, kapary i ogórek posiekać w kostkę. Cebulkę zeszklić na patelni dodać pomidory, przecier, kapary i ogórek.Mieszając dodać ser i doprawić do smaku. Można bez problemu rozcieńczać wodą. Z solą ostrożnie bo sery z pleśnią bywają bardzo słone.Wystudzić przed podaniem.