Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Dip pomidorowy wg Stenki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonały sos do warzyw i mięsa z grilla i nie tylko

Dip pomidorowy wg Stenki

Składniki:

Dip pomidorowy wg Stenki

 

 

Sposób przygotowania:

Dip pomidorowy wg Stenki
Pomidory wypłukać i obrać ze skórki, a nastepnie pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę. Jak ktos nie lubi czosnku w potrawach można zamiast czosnku dodać cebulę. Do joguru dodać pokrojone pomidory, czosnek lub cebulę, keczup, doprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewntualnie słodką paryką. Można również dodać trochę zieleniny: koperek, szcypiorek lub bazylię

Tagi:

dip sosy