joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Dip serowy do warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Najlepszy dodatek to surowych warzyw :) Polecam:))))

Dip serowy do warzyw

Składniki:

Dip serowy do warzyw

 

  • 20 dag ostrego żółtego sera
  • pół kubka serka homogenizowanego śmietankowego
  • pęczek szczypiorku
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Dip serowy do warzyw
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce z drobnymi oczkami i wkładamy do do żaroodpornego naczynia. Do sera dodajemy szczypiorek, serek homogenizowany, przeciśnięty przez praskę czosnek, mleko i doprawiamy solą i pieprzem- całość dokładnie mieszamy. W dużym garnku zagotowujemy wodę, stawiamy na nim miskę i podgrzewamy aż ser się rozpuści, bardzo często mieszamy. Gotowy dip odstawiamy do ostygnięcia. Podajemy do pokrojonych (najlepiej w paski) , surowych warzyw. Ja często jem go z marchewką i papryką:) Smacznego:))

Tagi:

sery ser dip sosy